03 de maig 2012

Taller d'instal·lacions a 4t d'ESO

El passat 28 de març els alumnes de l'assignatura optativa d'Educació visual i plàstica vam fer una sortida al centre d'art Caixafòrum per visitar una exposició i fer un taller relacionat amb l'art contemporani.

L'exposició que vam visitar, de David Bestué i Marc Vives, s'anomenava Accions de l'Univers i consistia en una instal·lació que proposava un recorregut per diverses estances en les que els artistes a través de la disposició de l'espai, la llum, el so i els objectes, plantejaven reflexions entre el que és microscòpic, les partícules i l'interior del nostre cos fins a la realitat més general i abstracta com l'Univers. La instal·lació s'incloïa dins del projecte Accions que gira a l'entorn de la idea d'espai des de diferents aspectes, tant físics com mentals.

Després de fer el recorregut, vam realitzar un taller en el que se'ns va proposar que en grup, reflexionéssim sobre aquelles sensacions que associem al nostre procés d'aprenentatge, van sortir conceptes i sensacions com la frustració, l'angoixa, el misteri, l'avorriment, l'estrés i l'eufòria.

Seguidament, ens van demanar que creéssim una  maqueta d'una instal·lació que reflectís la sensació descrita, de manera que un possible espectador pogués percebre a través de la llum, els objectes, i l'ordre dels elements que hi havíem ubicat, aquella sensació o concepte que volíem transmetre.

Aquests han estat els resultats:

FRUSTRACIÓ. Asia Ortega, Julia Barniol, Maria Clo i Maria Calvo.

MISTERI. Bernat Autonell, Julen Galindo Daniel Olivo i Víctor Torres.


AVORRIMENT. Gorka Martínez, Raúl Saura, Kevin Majojo.


EUFÒRIA. Elsa Puig, Carla Tous, Marina Hernández.


ESTRES, AGOBIO. Raquel Ros, Bryan Rodríguez, Marc Español, Roger Ramírez.


Encara que tard, publico les fotografies dels grups de treball en ple procés. Sou uns alumnes fantàstics! Es veu que estaveu implicats en el treball i que us ho vau passar molt bé!