05 de juliol 2013

Treball voluntari d'estiu

Benvolguts alumnes,

Des del departament d'Educació visual i plàstica de l'institut Ernest Lluch us fem una proposta de treball voluntari d'ampliació relacionat amb l'assignatura:


PROPOSTA DE DIBUIX PER L'ESTIU

A tots aquells que gaudiu amb la pràctica del dibuix, us volem proposar que feu un quadern de dibuix lliure durant aquest estiu i que ens el lliureu al setembre. La nota farà promig amb els treballs de la primera avaluació.

PLANTEJAMENT DEL TREBALL:
Hauríeu de comprar un bloc de dibuix de fulls blancs de format lliure. En la primera pàgina escriviu amb una retolació acurada “QUADERN DE DIBUIX Estiu 2013” i el vostre nom i cognoms. Fixeu-vos en els exemples: 


Què podeu dibuixar i quants dibuixos podeu fer? Tots els que vulgueu, sempre que siguin variats. Podeu fer dibuixos de paisatges del vostre entorn (el parc, la piscina, el riu, la platja, el càmping, les muntanyes que veieu des de l'alberg  la ciutat que visiteu, etc...); dibuixos de les persones amb les que compartiu les vacances, per separat o en grup, (el pare, la mare, el germà, la tieta, l'àvia, un grupet d'amigues, etc...); objectes d’ús quotidià (la bici, el caiac, la tauleta del càmping a l'hora de l'esmorzar l’hamaca entre els arbres, el fanalet de llum, el monopatí, etc...); animals (la vostra mascota, un gripau, unes gavines, un llangardaix, un cavall, un grup de gallines de la granja de turisme rural, etc...); un monument (la torre de Pisa, la torre Eiffel, la Sagrada Família, etc...); o si us quedeu a la ciutat (vistes del paisatge urbà que veieu des de la finestra, plantes, persones amb qui conviviu, objectes que tingueu a casa, etc...).

Si voleu, podeu fer prèviament una foto a allò que voleu dibuixar captant el conjunt o un detall que us permeti fer un exercici d’observació més tranquil, sobretot, si dibuixeu animals o persones en moviment.

De tots els àlbums que ens presenteu, farem una selecció de dibuixos i els penjarem al bloc de dibuix al setembre.

Si no utilitzeu tots els fulls del quadern, el podeu lliurar igualment, no cal que estigui acabat, però ha de contenir  un mínim de 5 dibuixos. La tècnica i el tractament són totalment lliures: llapis de grafit, retoladors, aquarel·la, llapis de colors,...