14 d’octubre 2012

Segments. Treball de 2n d'ESO

A 2n d'ESO hem fet una làmina amb operacions de segments: suma, resta, multiplicació i divisió utilitzant el Teorema de Tales.

El Teorema de Tales serveix per dividir un segment en parts proporcionals, l'aplicarem més endavant quan fem el dibuix de polígons de més de cinc costats: pentàgon, hexàgon, heptàgon,...

Recordeu que tots els que hagueu obtingut menys d'un 5 en aquest treball, heu de repetir-lo i tornar-lo a lliurar per recuperar la nota. Teniu una setmana de temps de marge. Els alumnes que hagin estat malalts també han de recuperar el treball.

També heu de tenir en compte que els dibuixos us quedaran millor si utilitzeu el material que s'ha indicat a classe: paper basik, llapis 2 H i, imprescindible! regle, escaire i cartabó, nets i de 30 cm aproximadament. Perquè el treball un quedi bé, heu de fer les línies auxiliars molt finetes i sobretot rectes i amb les mesures exactes que s'indiquen a classe.

Us deixo un dels dibuixos que s'han fet a classe perquè el pugueu tenir de guia. Cada cop que fem un treball, en publicarem un per ajudar als alumnes que hagin estat malalts o que l'hagin de repetir, també perquè en pugeu tenir un de guia per contrastar-lo amb el vostre. Intentaré que cada vegada sigui el dibuix d'un alumne/a diferent. Vinga! a veure si podem penjar-ne un de cada un!  Aquest és de l'Ana Al Bitar, bona feina Ana!