25 de maig 2011

Puntillisme a 2n d'ESO

El puntillisme és una tècnica de pintura que es va utilitzar per primer cop per Georges Seurat el 1883. Consisteix en pintar punts de diferents colors que mirats a una certa distància, generen les formes i els colors desitjats. Fixeu-vos que, actualment, també s’utilitza aquesta tècnica, els píxels de les imatges digitals també són petits punts que vistos de lluny o empetitits permeten que els puguem interpretar com si fossin una imatge realista. 
Al segle XX va haver-hi un grup de teòrics que, agrupats sota el nom d'Escola de la Gestalt, van investigar les lleis de la percepció i van establir que hi ha determinades lleis com la de la semblança i la de la proximitat que ens permeten identificar objectes on només hi ha punts. La llei de la semblança diu que tendim a agrupar els estímuls semblants en grandària, forma o color, i la llei de la proximitat, defineix que tendim a identificar com a un sol objecte els conjunts d’elements iguals, com per exemple, els punts.

Tarda de diumenge a la illa de la Grande Jatte. (Un dimanche après-midi à l'Ile de la Grande Jatte) Georges Pierre Seurat. 1884, Oli sobre llenç, 207,6 ccm x 308 cm. Institut d’Art de Chicago. EEUU.
 
A classe hem estat experimentant el puntillisme a través de la representació de diversos objectes:

Rubén González


Jesús Serrano

Samia Azzouz


 Martín González